Stichting Anders Emmen
p/a Kruisstraat 3
7812 AS Emmen
tel.nr.: 06 53722677
info@andersemmen.nl

Programma Anders Emmen

Matangi Quartet - Matangi Quartet

Zaterdag 29-03-2014
Grote Kerk Emmen, aanvang:20:30

Het Matangi Quartet is opgericht in 1999 tijdens de studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De muzikanten studeerden twee jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie onder leiding van Stefan Metz. Het Matangi Quartet is een vaste bespeler van de kamermuziekpodia van Nederland en daarbuiten.

Het Matangi Quartet speelde samen met uiteenlopende klassieke musici waaronder het Schönberg Kwartet, Brodsky Quartet, St. Lawrence Quartet, Miranda van Kralingen, Tania Kross, Ivo Janssen, Paolo Giacometti en Christiaan Kuyvenhoven. Ook ontving het kwartet uitnodigingen voor festivals en concertseries, waaronder het Delft Chamber Music Festival, het Grachtenfestival, het Festival van Aix-en-Provence, het Orlando Festival, de Robeco Zomerconcerten en het Sleeswijk-Holstein Festival. Sinds 2005 heeft het kwartet een eigen concertserie in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

Het Matangi Quartet richt  zich niet uitsluitend op het klassieke repertoire. Zo trad het op met rockzangeres Frédérique Spigt, maakte een dvd met Herman van Veen en is in uitgebreide formatie te horen op de cd Street Tango van Carel Kraayenhof. In 2006 ondernam het Matangi Quartet een tournee met cabaretier Youp van 't Hek.

Een overzicht van wat het Matangi de afgelopen jaren heeft gedaan is hier te zien...

Matangi Quartet - Karl Jenkins: Tango (from String Quartet No. 2

 

 

Het Matangi Quartet bestaat uit
Maria-Paula Majoor, viool
Daniel Torrico Menacho, viool
Karsten Kleijer, altviool en
Arno van der Vuurst, cello.
Anders Emmen

De voorstellingen van Anders Emmen worden georganiseerd in de sfeervolle Grote Kerk van Emmen, Schoolstraat 5 (schuin tegenover de hoofdingang van het Noorder Dierenpark). De kerk biedt plaats aan maximaal 300 bezoekers.

Grote Kerk Emmen
Schoolstraat 5 te Emmen
Voor vragen over de kerk kunt u terecht bij: Mevrouw H. Katerberg 0591- 645180